Tulosta Tekstin koko: a A A

Seniorit

Seniorityö kuuluu olennaisena osana sosiaalikuraattorin toimenkuvaan varsinaisen sosiaalityön, neuvonnan, jalkautuvan työn sekä laivakäyntien lisäksi.

Toimintaryhmistä osallistujamäärältään suurin ja perinteikkäin on työkerho, jossa tehdään käsitöitä, askarrellaan basaareihin ja pidetään yllä suomen kieltä.

Tapahtumien järjestäminen, kuten teema-aamupalat ja infotilaisuudet ovat suunnattuja kaikenikäisille, aiheet liittyvät mm.  kirjallisuuteen, kulttuuriin, EU-lainsäädäntöön ja terveyteen sekä hyvinvointiin.

Erilaiset toimintapiirit antavat ennaltaehkäisevinä, kokoavina ryhminä mahdollisuuden osallisuuteen, yhteisöllisyyteen ja suomalaisen kulttuurin vaalimiseen äidinkielellä. Näitä ovat kirjallisuuspiiri, sauvakävelyryhmä, Svenska gruppen-ryhmä (vap.ehtoiset vetäjinä), elämänkaariryhmä, seniorikahvila. Vetäjiä etsimme uusiin ryhmiin, kuten kulttuuripiiri, liikuntaryhmä, virtuaaliyliopisto senioreille.

Sosiaalikuraattorin läsnäolo niin tapahtumissa, ryhmissä kuin kahvilassakin antaa mahdollisuuden keskusteluihin, tukeen elämänkriiseissä ja solmukohdissa.

Neuvontaa varten voi sosiaalikuraattorilta  varata ajan. Eläkkeelle siirtyminen, työttömyys, vakava sairaus, perintöasiat, voivat olla tilanteita, joissa tarvitaan apua kirjeenvaihtoon viranomaisten kanssa ja käytännön asioiden järjestelyissä.

Tervehdyskäynnit kotona, sairaala- ja hoivakotikäynnit, asiointi esim. lääkäri, sosiaalihoitajat, viranomaiset ja tarvittaessa yhteydet Suomessa oleviin omaisiin kuuluvat seniorityön piiriin.

Yhteistyö Naapuriapuryhmän kanssa ja vapaaehtoisten koulutus (esim. saattohoitokoulutus) ovat myös seniorityön sisältöjä.

Lisätietoa ja yhteydenotot, sosiaalikuraattori Ritva Lehmann, puh. 040 316 971.