Johtajan tervehdys

Satu Oldendorff, Pohjois-Saksan suomalaisen merimieskirkon johtaja.

Toivotamme juuri Sinut tervetulleeksi Pohjois-Saksan suomalaisille merimieskirkoille Hampuriin ja Lyypekkiin. Tule meille viihtymään! Kahvilassa saat aina jonkun meistä seuraasi.

Meillä on pitkät perinteet merimieskirkkotyössä. Hampurissa on ollut merimieskirkko vuodesta 1901 lähtien ja Lyypekissä vuodesta 2008. Toimimme molemmissa kaupungeissa suomalaisten ja heidän perheidensä parissa, jotka ovat niin siirtokuntalaisia, merenkulkijoita kuin raskaan liikenteen kuljettajia. Kirkkomme ovat tulleet tutuiksi myös lukemattomalle määrälle saksalaisia, joilla on jokin erityisside Suomeen.

Tiesitkö, että Hampurin kirkolla voit myös yöpyä yksin tai ryhmän kanssa. Meillä voit osallistua erilaisiin toimintaryhmiin vauvasta vaariin. Jumalanpalvelukseen voit osallistua kerran kuukaudessa, ja torstaihartauksia pidetään kerran viikossa. Suomalaista kulttuuria tarjoamme eri muodoissa: on konsertteja, näyttelyitä, kirjallisuutta ja paljon muuta. Kansalliset juhlat ovat erittäin suosittuja, grilli-illoista ja saunasta puhumattakaan.

Olemme yksinkertaisesti ”pala Suomea ulkomailla”, ja mottonamme on: ”Voit tulla sellaisena kuin olet.” Oletpa sitten uusi tulokas tai jo vuosikymmeniä Saksassa asunut, olet tervetullut tutustumaan meihin, kirkon väkeen, ja tuomaan oman tarinasi tullessasi!