Sosiaalityö

Merimieskirkon sosiaalikuraattori on keskustelukumppaninasi ja tukenasi elämän pienissä ja isommissa kysymyksissä.

Hampuri

Mitä sosiaalikuraattori tekee?

"Kohtaan työssäni koko elämän kirjon iloineen ja suruineen. Olen kanssakulkija, tuki ja kuuntelija, ja etsin yhdessä ratkaisuja pieniinkin elämän kysymyksiin. Olen iloinen kaikista yhteydenotoista ja yhteistyöstä, jotta Hampurin merimieskirkko voisi palvella alueen kaikkia suomalaisia asukkaita ja heidän omaisiaan sekä liikkuvia suomalaisia parhaalla mahdollisella tavalla. Minulla on erityistehtävä kehittää ikääntyvien suomalaisten parissa tehtävää työtä. Tervehdyskäynnit kotona, hoivakodissa tai sairaalassa kuuluvat arkipäivääni." Näin kertoo Hampurin merimieskirkon sosiaalikuraattori Ritva Lehmann.

Hän on koulutukseltaan erikoissairaanhoitaja, sosiaalipedagogi ja tulkki. Lisäksi hän on valmistunut sovittelijaksi toukokuussa 2005. Ritva on opiskellut ja työskennellyt Saksassa useita vuosia, joten hän tuntee maan kielen ja kulttuurin hyvin. Hänellä on kokemusta myös lähetystyöstä Afrikassa, kotisairaanhoidosta sekä seurakuntatyöstä (perhetyö, äiti-lapsiryhmät, raamattupiirit, alkoholistityö).

Sosiaalikuraattori on tavoitettavissa puh. 040-316971, **@**.

Ritva Lehman vetää seuraavia toimintaryhmiä kirkolla: senioriryhmä, elämänkaariryhmä, raamattupiiri ja tarvittaessa sururyhmä sekä saattohoitotuki- ja koulutusryhmä. Lisätietoa eri toimintaryhmistä täällä. Tervetuloa mukaan!

Lyypekki

Lyypekin merimieskirkon sosiaalikuraattorin tehtäviin kuuluu merenkulkijoiden ja raskaan liikenteen kuljettajien sekä Lyypekissä asuvien suomalaisten parissa tehtävä työ.

Raskasliikennekuljettajien sekä Lyypekissä asuvien suomalaisten parissa tehtävä työ on lähinnä kirkolla tapahtuvaa kohtaamista, läsnäoloa, keskustelua sekä erilaisissa ongelmissa avustamista. Tällaisia tilanteita saattavat olla esimerkiksi viranomaisten tai muiden tahojen kanssa asioiminen saksaksi tai sairaala- laitos- ja kotikäynnit.

Merenkulkijoiden parissa tehtävä työ tarkoittaa laivakäyntejä Travemünden ja Lyypekin satamiin saapuvissa suomalaisissa laivoissa. Laivalla sosiaalikuraattorin tärkein tehtävä on olla tiiviin työyhteisön ulkopuolinen kuuntelija ja keskustelukumppani sekä tarvittaessa avustaja, kuljettaja ja yhteydenpitovälineiden tarjoaja.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on ehdotuksia tai toiveita siitä, millaista toimintaa Lyypekissä voisi järjestää täällä asuville suomalaisille tai jos haluaisit keskustelukumppania pieniin tai suuriin elämän iloihin tai suruihin!

Yhteydenotto tapahtuu parhaiten puhelimitse: +49 171 621 0907 tai sähköpostitse **@**. Voit myös tulla vain piipahtamaan kirkolla, tervetuloa!